Faber diëtetiek

Mariëlle Faber, diëtist

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.

Ik ben overtuigd dat je door gezond te leven en goed te eten, je gezondheid maar ook je leefplezier kan verhogen. Wellicht speelt je gewicht wel een belangrijke rol hoe je in je vel zit of beperkt het de manier van bewegen. Wil je daarmee aan de slag? Door een gezonder gewicht krijg je meer zin om te ondernemen en wie weet ga je andere mensen om je heen inspireren om mee te doen.

Naast het verbeteren van een te hoog gewicht speelt voeding ook een belangrijke rol voor je fitheid. Door een voldoende inname van vitamines, mineralen en bouwstoffen kan je werken aan het verminderen van vermoeidheid, verbeteren van je weerstand en opbouwen van je conditie.

Een verandering van eetgewoontes en leefstijl kan stap voor stap of juist rigoureus. Dat mag je zelf beslissen. Vanzelfsprekend zal ik je begeleiden in de keuzes die je hierin kan maken.

Behandeling

Ook kan het om gezondheidsredenen noodzakelijk zijn om je eetpatroon en leefstijl aan te passen. Een dieet kan een onderdeel maar ook de eerste stap zijn in het verbeteren van je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan diabetes. Door niet per se minder maar andere keuzes te maken in wat je eet en drinkt, kan je al je bloedsuiker verbeteren. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om minder medicatie nodig te hebben. Hetzelfde geldt als je cholesterol of bloeddruk te hoog is of hart- en vaatziekten voorkomen in de familie.

Een hele andere kant van de medaille is als er sprake is van (ernstig) ziek zijn. Op dat moment kan het nodig zijn om meer energie en bouwstoffen nodig te hebben. Een advies op maat met de juiste voedingsmiddelen kan je helpen om meer kwaliteit uit het leven te halen.

Afspraak maken?

Je kunt bij mij terecht op eigen initiatief of wanneer je verwezen bent door de (huis)arts. Ik ben gespecialiseerd in dieetbehandeling van:

  • Overgewicht/ obesitas (ernstig overgewicht)
  • Diabetes of pre-diabetes
  • Hart- en vaatziekten zoals een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk of hartfalen
  • Ongewenst gewichtsverlies of een te laag gewicht
  • Voeding bij kanker
  • Verminderde conditie

Meer informatie over mij kan je vinden op www.voedingendieetcentrum.nl. Telefonisch ben ik bereikbaar op 06 – 485 66 092. Elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 ben ik voor korte vragen bereikbaar met een telefonisch spreekuur diëtiek.

Mariëlle Faber, diëtist